Valborg

Vad skönt, har kommit igång med tvätten, vår snälla granne kom och knackade på och sa att jag gärna fick börja tvätta på hennes tid för att hon var nästan klar, det skulle bara torkas, det var snällt.. =)
Idag är dagen fullspeckad känns det som, vi tvättar, jag håller på att städa (jag tog en paus) Jonas klipper sig, när han kommer hem ska vi ta och äta sen till pappas jobb för att sätta på mina vinterdäck sen göra oss iordning sen åka till småängsbadet vid Tjällmo... Det ska bli så skönt att åka iväg, jag gillar verkligen att vara på campingar, finns det något bättre än att äta frukost i ett förtält :D?
ikväll blir det alltså grillning, alkohol och övernattning Svärmor&Svärfar, ser verkligen fram emot kvällen <3  =)

Hoppas ni alla får en härlig valborg =) Kram!


I helgen ska jag träffa min pulla som jag saknar så in i bängen!! ♥



Jag har inte skrivit om hur det var på valborg men det var väldigt trevlig och fruktansvärt skönt att komma ifrån stan ett tag faktiskt.. =)
Jonas föräldrar hade världens bästa husvangsplats alltså... På baksidan om husvagnen hade dom en jätte stoll strall med hammock(stavning?) bord och stolar och typ 10 meter till vattner och framsidan ett jätte stort förtält som också står på trall.. Det är sol hela dagarna , ett träd som skymmer jätte lite men det är helt underbart... På kvällen var det en brasa nere vid vattnet så vi satt på baksidan av husvagnen och kollade, dem hade också raketer.. En helt underbart mysig valborg <3


En bild ifrån baksidan..  Vackert, enligt mig!!


Sommarvärme <3

Idag har det varit sommarvärme, det är ju helt underbart alltså.. =)  Har suttit i trädgården hos mamma i flera timmar sen åkte jag och hämtade ludwig och Zanna så vi åkte till Mc donalds och åt, stackars ludwig ramlade så att han blödde ur mun, så jäkla rädd vart jag :O Efter det åkte vi hem till Patrick och drack kaffe, eller jag fick rättade sagt sitta och leka med Ludde största delen av tiden för att han inte ville leka själv, man kanske förstår honom, vem gillar att leka ensam?
Var förbi pappa på jobbet också och lämnade räkningen till balen, det är tur att man har en pappa som ställer upp och lånar ut pengar till mig så att jag kan gå balen =)

Nu sitter jag hemma och väntar på att Älskling och lillebror ska komma så vi ska äta, jag har faktiskt lagat mat, känner mig duktig eftersom att det inte händer allt för ofta men tänkte börja nu faktiskt, någon gång ska man väl bli vuxen.. Lillebror ska vara här ikväll så han och jonas ska kolla på fotboll, skönt att allt går så bra med familjer och grejer, har gått bättre än jag förväntade mig innan vi vart tillsammans, trodde det skulle bli jobbigt eftersom det skiljer så många år på oss, men allt har verkligen gått skit bra... 
 Efter maten blir det balkongen för att umgås lite innan det blir blir fotboll för deras del =)

Hoppas ni haft en bra dag allihop.. Kramar =)


Utgång ikväll =)

Igår när jag kom hem hade älskling börjat skura och torka av på balkongen, så jag hjälpte till och så ställde vi ut våra nya uteböbler, jätte fint vart det =) Sissi kom också så vi fikade lite... Älsking och jag var och storhandlade igår, det finns ju inte mycket som är roligare :P Det bev en massa saker men mestadels mat och hushållsartiklar men det är ändå roligt ;)
Vi åt poptatisgratäng och fläskfilé på kvällen, riktigt mymsigt, tur att jag har en man som kan laga mat <3
Jag var också och hämtade ett par av mina solglasögon som hade kommit, men jag ser ju fan nästan ingenting i dom, vad är det för fel? eller är det så att jag inte har vant mig än? :O

Idag har älskling och jag också städat här inne, sen vart det bolaget och sedan åkte jag och solade. Älskling är nere i affären och spelar så jag passade på att sätta mig här.. Mamma kommer hit så ska jag skjutsa henne och Tolié till fest sen blir det hem för att göra iordning sig för att gå först till Lina sen hem till kaka för att förfesta lite sen till wetternmagasinet. Jag ser verkligen fram emot denna kväll och hoppas att det ska bli jävligt kul =)

Nu blir det mat och sedan hoppa in i duschen =)
Hoppas ni får en bra fredagkväll =)


Jag tycker själv inte att jag är så kvinnlig medans många andra tycker att jag är det, men det kanske är så att jag är det då ;)


Torsdag!

Snart är det Lördag vilket jag längtar efter väldigt mycket eftersom att det utgång med Älskling och hans vänner. =)
Idag var jag en sväng i skolan, hade lektion 40 minuter sen satt jag och några väldigt trevliga människor utanför och solade, verkligen jätte skönt väder i ute... Har nyss varit i Vadstena för att lämna öl och äta med älsklingen.. Jag skjutasade honom och några kompisar till deras jobbarkompis, det ska på fest, så ska väl åka och hämta dem ikväll antar jag... Nu sitter jag hos pappa på jobbet "conny´s skog och trädgård" REKLAM ;) Syssling och pappa stod utanför och packade upp maskiner när jag åkte förbi så tänkte bara stanna och ta en cig, men känns som att jag lika gärna kan stanna ett tag, lika gärna som satt sitta vid datorn ensam hemma så kan jag ju sitta här faktiskt.. =)
Ska ut och ta en cig nu och se om jag får lite kaffe också :)

Fortsatt trevlig dag, Kram! =)
Jag älskar dig, hjärtat!


Örebro med mamma =)

Har som sagt varit i Ö-o med mamma hela dagen idag, tog ledigt från skolan.. Vi var på sjukhuset först sen åkte vi till marieberg köpcentrum och handlade lite.. Jag köpte en kjol och två tavlor och mamma lite kläder hon med.. Har haft en kanon dag måste jag säga, skit bra!

just nu sitter jag här i väntan på att klockan ska bli typ fem så att jag kan skölja ur färgen ur skallen.. Skulle behöva ta mig i kragen och damma,dammsuga och toka golvet men det får bli imorgon.. =)
Igår var Sissi här och fikade efter skolan och sedan tog vi oss ner till jysk där jag köpte nya utemöbler så imorgon ska jag ta och vårstäda balkongen.. Är det någon som vet vart man kan köpa billiga krukor som man hänger på väggen? =)
Cecilia och jag ska också åka till hennes frisör imorgon för att beställa hår till balen, mycket snällt av Cecilia att fixa så att frisörskan kunde fixa mitt hår med :D

Hoppas ni haft en kanon dag, Kram                                                                                                       


Söndags seg!

Igår blev det inte många knop, jag och Jonas satt på Jourcentraler igår i två timmar sen åt pizza sen vart det bara att lägga sig och sova helt enkelt =)
Jag har sovit i ca 12 timmar i natt, kanske inte så konstigt att jag är så trött som jag är idag då.. Älskling ringde och väckte mig vid elva, han tyckte nog inte att jag skulle sova längre då.. Som sagt, jag är världens segaste, tröttaste och har jätte ont i huvudet idag, hoppas på att mina glasögon kommer nästa vecka så att jag ska slippa den här skiten... Sitter och funderar på vad jag ska äta, tror det blir lite makaroner och ketchup, enkelt och gott.. Det är ju så fruktansvärt tråkigt att äta själv... Funderar på att ringa Cecilia så att hon får komma hit och dricka kaffe med mig =)

Ha en bra dag, Kram!

Barnvakt igår =)

Igår i skolan var ja duktig och var med på idrotten då vi hade simning, sånt går bra, det är skönt. Efter idrotten hämtade jag och Malin våra studentmössor så nu börjar det kännas på riktigt kan man säga, så jädra härligt :D
Mallan och jag gjorde även idrottsprovet som vi låg efter med, svarade på alla utan 1½ så hoppas att jag ska kunna nå upp till ett G på teorin, för om ni ville veta så har jag faktiskt G i ifrott, tro det eller ej ;)

Mallan och jag åkte och hämtade Ludwig på dagis och sen for vi hem och åt lite grann sedan vart det lekparken för att leka av Ludwig lite :P Efter det åkte Malin hem så då hoppade jag och Ludwig i badet, det var mycket behövligt för den lilla, ni vet ju hur barn ser ut när de lekt i sanden ;) Efter badet la vi oss och tittade på tv:n och pratade och sedan somnade han.. Jag älskar dig, Luddis =)
Vid halv tio åkte jag och lämnade en sovande Ludwig hos mamma så att jag kunde åka till Mjöby och hämta Zanna, så lillen fick sova hemma hos mamma, skönt för honom!! =)

Idag händer inte ett skit, ska ta och städa av här, det är fullt med sant i hela hallen, Ludwigs byxor var uppvikta och där i var det 10 Kg sand.. Gick också ner med tvättkorgen och skulle tvätta nu, bara att jag och Jonas satte fel datum så vi hade satt igår eftermiddag istället för idag.. Får nog åka till mamma och tvätta det som verkligen behövs tvättas nu.. ;)
Skulle behöva åka till apoteket och ta ut lite medicin, så ska väl ta och göra det innan de stängen..
Hoppas ni får en kanon dag. Kram!!

Bilder ifrån igår.. =)


♥Tack för en jätte mysig dag! ♥


Torsdag och ledig =)

Idag har jag varit ledig eftersom det är Torsdag, riktigt skönt.. Jag var på stan med Sara, Linda och Felicia, jag har faktiskt köpt ett par skor till bal&Sudent och ett par till.. Det är ju så roligt att köpa skor, jag älskart.. Det var väldigt roligt att träffa tvillingarna det är ju s¨fruktansvärt länge sen... Efter stan vart det att åka hem till mamma där Ludwig var som saknade sin moster, lekte lite med honom, jag älskar lillen, men han är också väldigt krävande.. ;)
Lite bilder från idag..
Felicia somnade så fort vi gick ut =) Så Söt =)
Sommar<--->Vinter :P Älskling-->

Lite kort på mitt Hjärtegull som älskar att posa framför kameran (ibland i alla fall)

Han stallde sig faktiskt sådär utan att någon sa till honom att göra det, min fotomodell =)
Sötnos =)
Älskar =)

♥Det sista kortet jag tog på sötaste ♥ Jag älskar dig! ♥

Onsdag15April

Nu har jag varit på synundersökning och hade synfel så har med mig tre par hem så HJÄLP mig att välja vilka jag ska välja, jag ska ha två stycken, Snälla Kommentera!! (även ni som inte känner mig =) )
<---Framifrån | Sidan ---> PAR 1
<---Framifrån | Sidan --->PAR 2
<---Framifrån | Sidan --->PAR 3

SNÄLLA HJÄLP! =)

Jag har kommit på att mina överskrifter på inläggen är rätt tråkiga, får nog börja att ändra dem..
Imorse när klockan ringde kom jag på att jag inte orkade gå till skolan, var svin trött+att jag inte hade pluggat till det muntliga provet i sjukvård.. Jag antar ijuförsig att Hjördis inte skulle frågat mig någonting andå  ;)
Vaknade vid halv tio efter jag somnat om av Jonas väckarklocka ringde, irriterande.. Han är ute och springen i ca 1 timma nu så när han kommer hem så ska vi äta frukost =)

DU OCH DIN PARTNER:


Vad heter ni:
 Sofia&Jonas
Hur träffades ni: När jag hade praktik var han min handledare.

Hur länge har ni varit tillsammans: 5 ½ månad
Bor ni ihop: Ja
Har ni barn: Nej.
Kommer du ihåg er första kyss: Självklart.
Vem sa "Jag älskar dig" först: Jonas.
Vem är äldst: Jonas
Vilka stjärntecken är ni: Vädur&vattuman
Vem fyller först på året: Jonas
Vem är längst: Jonas
Vem sjunger bäst: Jonas
Håller ni i handen på stan: Ja,ibland
Kände ni varandra innan ni blev ihop: Vi "umgicks" i ca 2 månader innan vi vart ihop.
Vad har ni gemensamt: Ganska mycket, humor, sätt att vara osv..
Blev du kär vid första ögonkastet: Hmm, satt mest och tittade på hans snygga sbreda axlar första gången ;)
Har ni någon speciell låt: Nej, vi gillar inte samma musik.
Har ni stora framtidsplaner:  Självklart!
Har ni gråtit i varandras armar: Jag har gråtit i hans <3
Har ni varit utomlands tillammans:  nej inte än, men jag hoppas det kommer.
Vilket är ert bästa minne: Då vi sa att vi vart tillsammans, Jönköping och förlovningen <3

Vem lagar bäst mat: Jonas.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll: Tittar tv, film, äter, myser.
Ger ni alltid varandra en puss när ni träffas: Ja =)
Bodde ni långt ifrån när ni träffade första gången: Nej.
Blir du lätt svartsjuk: Nje, eller det är klart att jag är svartsjuk men inte sjukligt, oftast bara på skojj!
Brukar ni bråka: det händer, jag anser att det måste ske, annars kan man aldrig ha det bra.
Ringer eller SMS:ar ni mest: Båda
Vilken är hans finaste kroppsdel: hands ögon,Mun och Händer. =)
Brukar någon av er prata i sömnen: Jonas påstår att jag gör det ibland..
Jag älskar dig, Jonas Öberg!


Tisdag14April

Första skoldagen efter lovet, det var riktigt segt måste jag säga. Första lektionen gick vi egenom pappret till provet tills imorgon andra lektionen kom facket och pratade lite om det, behövligt, jag fattar lite mer om detnu i alla fall =)
Efter skolan åkte jag,Malin och Sofie till stan..Malin och jag gick i affärer i ca 4 timmar, jag är slut.. Idag inhandlade jag mig en vårjacka,2linnen,2leggings,en fotkedja, ett deadem, solglasögon, ögonfransböjare, ögonskugga och en borste till det, plackers och tandborstar och självklart vart det också lite mat i affären =)....
Tack för en trevlig dag! <3

Imorgon ska jag till optikern och titta om jag behöver glasögon, se om det är därför jag jämt och ständigt har ont i hivudet, efter det blir det dietisten, får se vad hon säger, hoppas jag äter rätt och så =)

Hoppas ni haft en bra dag och också får en bra kväll! =)
Sofia,Sofie,Malin

Påskafton

Igårkväll var Sofia,Oinas,Kaka och Sofie här så vi drack lite (för en del vart det mer än så :P) scoop(stravning?) är ju bara för roligt alltså, vi satt i sex timmar och spelade, jag och Sofia vann faktiskt ett antal gånger, vi är ett bra teem, hon vet vad jag kan och inte kan ;)

Tack för en helt underbar födelsedag! <3

Idag ska vi hem till Jonas föräldrar och äta påskmat, mums muns.. Känner att det är en perfekt dag att bli bortbjudna på mat, lite bakis ;)
Det är väl dags att jag hoppar in i duschen för att Kristina kommert och hämtar oss om en timma!!^

Ha en bra Påskafton! =)

Tack för de grattishälsningar jag har fått, det värmer =)


Min Födelsedag!! <3

Som sagt, idag fyller jag 19, börjar känna mig vuxen ;)

Jag och mamma var på Ikea igår där jag fick plocka det jag ville ha som födelsedagspresent, bästa presenten ever måste jag säga!! Efter Ikea vart det tandläkaren, nu har jag min tand, jag är så fin nu ;D
Älskling kom och hämtade mig hos mamma eftersom jag fick stesolid hos tandläkaren :P Jag öppnade bagageluckan för att lägga in grejerna från ikea men det skulle jag inte gjort, där låg min födelsedagspresent från honom och hand föräldrar, en damsugare.. Vår damsugare gick nämligen sönder för några veckor sen så jag vart väldigt glad..

Mamma,Zanna,Ludwig,Morfar,Mormor och gammel mormor var här nyss och fikade, jag fick en jätte fin lampa och 500kr av gammelmormor och 500kr på H&M av mormor och morfar.. Av Syster ska jag få present nästa gång jag är på stan. Jag älskar att fylla år :D

Pappa,Åsa,Linnéa,Simon och Jonas föäldrar kommer på söndag och firar mig.. :D

Ikväll kommer Sofia,Oinas,Viktor och hans tjej hit för fira mig/dricka/Spela spel, riktigt mysigt.. Några av Jonas kompisar kommer antagligen också, jag är säker på att det kommer att bli en kanon kväll! =)

Nu ska jag gå till affären och köpa cigaretter sen blir det balkongen <3

Mamma och jag i hissen på ikea =)
Vi åt frukost, skit gott :)Älskade mamma!Grejerna+Mamma!Jag var snygg efter jag fått min tand <3
Alla grejer. :D +lite till=)
Jag fick för mig att rensa och diska allt i skåpet+diska allt jag köpt =)
Diskatdiskat det nyaplocka iordning.

*Idag fick jag också för mig att diska och blocka iordning i lådorna i köket. + Att jag damsugit+Dammal+torkat golvet idag igen.., Jag är duktig måste jag säga! =)

Onsdag8April

Jaha, nu är det kvällen, Jonas,Scappa(stavning?) Larsson och Kaka sitter här hemma och tittar på Liverpool - Chelsea, Liverpool leder med 1-0 så dom är glada här hemma, skönt, jag vill ju inte sova med en tjurig Jonas ;)
Fialotta och jag var och åt på Ströget, gott som satan!! =) Efter stan skjutsade jag hem henne och åkte till mamma och var lite social.. Sen åkte jag hem och storstädade, jag har varit duktig. =) Ikväll blev vet också tacos med älskling...
Nu ska jag titta runt lite, röka och sen förhoppningsvis sova, fast det känns ju sådär och lägga sig när de sitter två meter ifrån, Aja.... Imorgon blir det som sagt Ikea sen tandläkaren! =)

God natt och sov gott allihop, Kram!!

Jag måste fördriva min tid lite :D

Namn: SofiaChristinaSvärdvall
hårfärg: mörkbrun
Ögonfärg: blå
Längd: 153
Skostorlek: 37-38
Ålder: 19 på Fredag
Födelsedag: 10April
Högerhänt/vänsterhänt: höger
Stjärntecken: Vädur

Kärlek:

Har du en kille just nu? Ja =)
Gillar du någon?: Självfallet
Vem?: jonasÖberg

Smak & Stil:

Vad har du på dig nu?: Jeans,linne och tröja
Hur beskriver du en ''fjortis"?:   Någon som jämt hörs och syns, mycket smink, inte är sig själv.
Har beskriver du "plugghäst"? pluggar överdrivet mycket och prioriterar JÄMT skolan före kompisar
Har du bytt stil någon gång?:  tror inte det?
Vem är din förebild? ?   Ingen. Men självklart tar man efter kompisar och familj, medvetet eller omedvetet..

Bad Days:

Har du däckat?: Ja
Har du haft sex på fyllan?: Ja
Har du rökt?:  Ja
Har du snusat?: Ja
Har du gjort något olagligt?: Ja
Har du slagit någon ner till marken?: Nej.
Är du allergisk mot något?:  Ja
Tror du på Gud?: ibland faktiskt.
Har du en Bästis:  Sofia Tibom Carlsson! ♥
Är du vegitarian?:  nej
Är du olydig?:  Jag är världens snällaste.
har du vart med om ett stort gräl?: Ja.

[ ] mjölk/saft [x ]
] ibumetin/alvedon [x ]
[ ] katt/hund [ x]
[x] cykla/gå [ ]
[] öl/vin [ x]
[x] kanin/hare [ ]

This or that:

Cider/Öl: cider
Pepsi/cola: pepsi
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Kött/veg: kött
Tv/film: Tv tror jag
Gitarr/trummor: gitarr
Adidas/nike: Adidas
Kinesiskt/mexikanskt: kinesiskt
Mtv/vh1: Mtv

senaste du:

Skrattade: idag
Grät: Någon vecka sen?
Såg: Jonas och hans vänner.
Drog ett skämt: vet inte, idag?

Har du:


Druckit alkohol: ja
Tagit droger: nej
Kysst någon: ja
varit tillsammans med någon av det motsatta könet: ja
Sovit bredvid någon av samma könet: ja
Bakat: ja
viljat dö: nej men velat försvinna.

Favorit:

Sport:  Handboll
Helgdag: Fredag/Lördag
Årstid: sommar

Har du någonsin:

Varit kär: I am
Blivit dissad: Ja
Skolkat: Ja
Sovit utomhus ja.
Färgat håret blont? Ja
Blivit kallad bög? Ja
Kallat någon bög? - ja
Slagit någon? - ja
Kört moped? - Ja
Suttit på en moped? ja
Kört bil? - Körkort
Druckit kaffe? -  Ja
Har en egen mobiltelefon? Ja
Har ett eget rum? - Nej
Pussat en kille? -  Ja
Pussat en tjej? -  Ja
Varit på en fest? -  Ja
Har en egen data? Ja
Har en tv på ditt rum? finns i mitt hem, ja!
Har haft tandställning? nej.
Har fler än två hål i öronen? Ja
Har en tatuering? Två st.

Har msn?  Ja
Har varit utomlands? Nej.
Badat i ett hav? No i Think
Orkar du med en sista fråga? Ja.
Är du snygg? Det tycker jag

Hittade en snygg bild på mig och malin när vi var häxor i skolan, Haha!!


Igår var jag med min älskling hos tandläkaren i lindköping. Han opererade sig och satte in en sådandär skruv så att han ska få en tand. Ganska komiskt att det saknas tänder på nästan somma ställe i mun på oss båda.. Imorgon ska jag in till tandläkaren för att förhoppningsvis få min tand, så då blir jag snygg igen :D
I em. ska jag träffa fialotta en sväng, känns som det var ett tag sen.. Det blir nog inget avancerat eftersom att det inte är något fint väder ute!!

Syster ringde nyss, hon klarade uppkörningen, bara skrivningen kvar, Grattis! <3

Förövrigt så fyller jag om två dagar så imorgon innan tandläkaren blir det ikea med mamsen för att få lite födelsedagspresenter! ;D;D

♥Jag älskar dig, Jonas, du är bäst!♥
Besök hos tandläkaren!

Måndag6April

Uppdatering;
Dagen har varit kanon, fikade med syster på ströget, helt underbart i solen.. =) Efter det åkte vi hem till mamma och åt sommamat, Potatis och grädde, mums!!
Är hemma nu så älskling och jag har precis gjort varma mackor med svampstuvning, mumsigt det med. Det hr som sagt varit en helt underbar solig dag!
God kväll!! =)

Igår var syster yster här och åt, trevligt att hon kunde hälsa på för en gångs skull måste jag säga :P Haha
Vi åt bandspagetti och röra som faktiskt JAG hade lagat, det ni, jag kan, ibland :D

Idag ska jag och syster åka till stan, jag ska göra synundersökning, hoppas på det bästa, fast det skulle ändå vara skönt ifall det var så att jag behövde glasögon för då vet jag ju varför jag JÄMT har ont i huvudet. Aja det återstår och se..
Skriver en rad när jag kommer hem =)

Ha en underbar solig dag! Kram.

Lördag4April

Nu är det Påsklov! HELT UNDERBART!!!!

Igår var vi i linköping och var skademarkörer för brandmän,Polis och ambulandmän, rätt roligt var det men fick så satans ont i huvudet på efter middagen, jag är så trött på denna värk varje eviga dag!

Igår kväll åt jonas och jag kräftor och hummer, mumsigt och mysigt!

Idag har jag varit och skjutsat mamma och syster så att dom kunde hämta min nyservade bil och åka till Mjölby, jag hoppas verkligen att det går bra nu och att den inte ska gå sönder igen =)
Nu är jag duktig och tvättar också, hatar att man inte har kvättmaskin och tumlare i lägenheten uten måste springa till källaren.. Mamma kommer och hämtar mig sen och då ska vi hämta fialotta och sedan åka hem till mamma och dricka kaffe och mnysa i trädgården =)
Hoppas på en undebar dag. Kram!


Torsdag2April

Igår hade jag NP i Svenska B, skriftliga delen så nu är NP över, skönt som satan.. Igår som ni såg förlovade jag mig med världens bästa pojkvän, helt underbar kväll hade vi ! ♥

Idag har jag varit hos Cecilia och druckigt kaffe i solen på balkongen, blev lite röd på kinden. Efter ett par timmar i solen åkte vi faktiskt ner och solade i simhallen eftersom jag aldrig kom iväg herrondagen när jag skulle det.. Dagen har varit kanon trevlig och tack för det. =)
Nu ska jag åka hem till far min för att lämna min bil som ska servas så hoppas på att den kommer vara pigg när jag får tillbaka den.
Hoppas ni haft en lika bra dag som mig ute i solen. Kram!

1/4 2009 - Aprilskämt är vad vi är <3 ;)

Nyförlovad och lycklig!!
Jag älskar dig,Jonas!!

Follow sofiasvardvall.blogg.se

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: