30november

Nu har vi eller Jonas och hans pappa rättade sagt bytt däck på min bil, tyvärr var mina däck väldigt dåliga så pappa har köpt nya till mig så ska åka till en verkstad och sätta på dom imorgon, min pappa är snäll, han är rädd om mig ;)...

Nu ska jag vila innan jag ska bege mig till jobbet...

30November

God förmiddag! =)
Idag var vi uppe tidigt, klockan 8, så tidigt har jag inte varit uppe på ja, jag vet inte hur länge...;)
Anledningen till att vi var uppe så tidigt var att vi skulle vara på amningskurs på mödravården kl 9, lite bra tips var det allt och så fick vi lyssna på bebis hjärta och det är ju alltid mysigt <3
Var också inne på apoteket och köpte folsyra, järntabletter och gaviskon mot halsbrännan som blivit förjävlig sista dagarna...

Snart ska vi bege oss till Jonas mamma och pappa för att byta däck på våra bilar, eller ja som ni förstår ska Jonas byta däck på båda bilarna ;)

Nu ska jag göra mig klar..
Hoppas ni får en kanon dag =)


29November-Första advent

Tänkte jag skulle lägga in bilderna ifrån igår lite snabbt sen ska jag ta och äta "frukost" Räkor och aouli(stavning)... Vaknade sent idag, vid elva, har alltså sovit 11 och en halv timma, sköööönt =)


Åkte först hem till mamma för att hämta henne och denna snygga pojke som håller på att bli så himla stor pojke =)

Jag tänkte att jag skulle få ett fint kort på oss men Ludwig ville inte vara seriös :P Men han är ju  ändå så fin =)

Storebror Elliott hjälper prästen hälla upp dopvattnet.

Gabriel,Niklar och Maria

Bebis blir döpt ;)


"Här är då Gabriel som jag antar att ni redan alla sett"

Mamma och pappa tyckte det var kul ;)

Storebror =)

Sista kortet. Tog inga mer bilder, men här har ni några..
Om du vill ha några kort får du säga till, Moster!

 

Hoppas ni alla får en trevlig första advent =)


Graviditetsvecka 20 (19+0)

Ja, som jag skrev i förmiddags så skulle jag ju lägga upp en bild på magen, jag börjar förvånas att magen växer så fort eller kan det vara så att jag äter för mycket ;)

Idag har vi ju som sagt varit på dop och några bilder vart det men dom lägger jag upp imorgon, idag orkar jag inte.. Efter det åkte jag hem en sväng och sen kom Mallan och då åkte vi hem till mamma där vi vart kvar tills för någon timma sen... =) Kort version av dagen, hoppas också ni haft en riktigt bra dag för det har jag... =)


Ignorera min rumpa som ser jätte pytte liten ut, vilken den INTE är ;)

28November

Idag är det lördag vilket innebär ny vecka, idag går jag alltså in i vecka 20, det börjar arta sig ;) Varje vecka lägger jag ju upp en ny magbild eller har gjort det två gånger och har tänkt fortsätta med det men dagens magbild kommer nog inte förräns ikväll för idag halv två ska vi åka iväg på dop, lille gabriel (kusin) ska döpas och efter det blir det ju fika och sen kommer jag hem och då ska jag se till att ta en bild och lägga upp..

Antagligen kommer Malin in i dag också, isåfall ska vi till mamma och hålla henne sällskap innan hon ska ut med sina kompisar men eftersom att dom ska på julbord innan ska mamma möta dom ute och såklart ville hon ha lite sällskap för det är ju inte alls roligt att förfesta själv ;)

Ne nu ska jag ta och äta lite frukost och titta igen lite program jag missat under veckans gång...
Får se om jag kommer ihåg att ta lite kort idag med på dopet, jag är ju fruktansvärt dålig på att komma ihåg det.

Hoppas ni alla får en kanon dag =)


25November

Ja, 25 idag och det betyder att man får pengar, skönt =)

Igår var jag ju ul vilket gick fin fint, allting såg normalt ut på bebis vilket är en lättnad att veta även fast man inte trodde någonting annat... Tyvärr fick vi inte veta könet då den lill* låg och knep med benen, annars hade hon varit villig att berätta det.. Men men det löser sig på något annat sett, vet bara inte när vad eller hur... ;)

Moster messade mig här på morgonen, vilket är anledningen till att jag är vekan, annars hade jag sovit gott nu vill jag lova ;) Ne då gör inte så mycket, bara bra att komma upp, kroppen är ju tvilad nu så... Hon frågade i alla fall om jag kunde ha deras misting, Gabriel 4 mån, när hon skulle bort och självklart kan jag det, han är ju så snäll och lugn.. Ska hämta honom vid halv tolv och fem kommer de och hämtar honom.. Ska ändå tvätta idag så har ju ingenting planeratmer än att jag faktiskt ska laga mat idag, vilket inte händer allt för ofta... :P Ska göra kasslergratäng, min älskling ska få mat serverad när han vaknar efter att ha jobbat inatt.

Ne nu ska jag ta och titta runt lite innan jag hoppar in i duschen och sedan äter lite frukost..

Förresten kommer ju Malin in idag men hon har nog ingenting emot att lillen är här, hon gilar ju barn =)

Hoppas ni alla får en bra onsdag.. =)

23November

Det gick skiit bra för mig på jobbet idag, äntligen känns det bättre att veta att man ska jobba imorgon igen..

Ne, skulle bara säga det.. Nu ska jag sova innan jag blir kissnödig igen vilket händer snart, måste också sova om jag ska orka upp att fika imorgon(bitti) :P
Förresten kommer Malin in till mig på Onsdag, ska bli roligt att träffa henne,det var en massa veckor sen..
God natt och sov gott =)


23November

Idag är en sådandär slappdag när man inte orkar göra någongting, ska bara ta det lugnt, älskling åkte precis och tränade och jag funderar på om jag ska hoppa in i duschen...
Hade tänkt passa på att åka och fika men får inget svar på msn tyvärr, kände att jag fick lite lust med det, jag vet ju att man blir lite piggare bara man kommer utanför dörren...Men men... ;)

Igår eftermiddag var jag en sväng hos Fia, hon var jätte bakis men träffas orkade hon, vi pratade allt man måste köpa när man ska få barn, kan tänka mig att det är hur mycket som helst man inte kommer på... När jag kom tog jag och älskling det bara lugnt, åt tacos, kollade på film och myste en massa...

ne nu ska jag kika runt lite och hoppas på att någon har skritivt något i sin blogg..

Som vanligt önskar jag er en bra dag...


Fråga.

Jag måste ställa en fråga.
Det är nämligen så att vi har grannar som har barn,vilket är helt normalt. Men saken är den att barnen springer och dunkar och skriker, JÄMT, morgon som kväll, vi blir sex av sju mornar väckta av dom..
Jag säger inte att barn inte ska få leka och springa inne utan det jag tycker är konstigt är att föräldrarna inte säger ifrån, det behöver ju inte vara liv, JÄMT.... Jonas var nere nu och sa till och mamman där nere sa till oss att vi fick vänja oss och att de inte kan göra någonting åt att deras barn leker.. Nu har vi gett dom en varning och jag kan säga att de dunkar ännu mer där nere nu, vi tänkte vara snälla och ge en "muntlig varning" innan vi säger till Allokton men som hon sa så skulle vi "gå vidare med det om vi inte accepterar att barnen leker"
Ska man behöva acceptera att det nästan jämt är liv hos grannarna och att man nästan jämt blir väckt av dom???
Snälla svara?? =)

En fråga till er som har barn och bor i lägenhet, låter ni era barn föra liv hela tiden eller säger ni till dom att vara lugna ibland också?? ;)

Ett tjurigt inlägg ;)
Förövrigt i sommras sa vi till grannen att de skulle sänka musiken en Lördag klockan 10-11 eller vad den var på kvällen, då vi fick till svar att "ni har ju jämt fest och spelar musik" Jag kan då säga till er som vi sa till dom att vi hade haft inflyttningsfest vid ett tillfälle då vi satt kanske 10-15 stycken här hemma och pratade och inte alls hade på hög musik och gick ut vid 11-12 tiden.. ;)


22November

Usch, inatt har jag sovit dåligt eller det har jag väl inte men vaknade vid halv fyra och var uppe och kissade för andra gången och det tog jätte lång tid innan jag kunde somna igen, skit jobbigt eftersom att jag är van att somna direkt när jag lägger mig igen.. Vaknade 9.21 vilket jag abslut inte brukar göra men hade då sovit i 11 timmar och det är ju mycket så sömn har jag ju fått.. Antar att kroppen är för utvilad för att sova eftersom att jag inte gör allt för mycket om dagarna.... 
Har fått jävla myrkrypningar i benen, är det någon mer som haft det under graviditeten, jag har nämligen aldrig haft det tidigare, bara som biverkning av medicin och nu äter jag ju ingen medicin som jag kan få den biveverkningen ifrån =/

Nu antar jag att min älskling snart kommer upp och då ska vi äta frukost och innan ska jag kika lite här..

Hoppas ni alla får en kanon dag... =)


Graviditetsvecka 19 (18+0)

Namn: Sofia Svärdvall
Ålder : 19
Graviditetsvecka : 19 (18+0)
BF : 13April 2010
Graviditetssymptom : Utebliven mens, Jonas tyckte jag hade gått upp i vikt, ont i brösten.
Positivt gravtest : 1st-26aug 2st-27Aug
Reaktion : Det första trodde vi inte på (gjorde det "ihop" men självklart hoppades jag men vi pratade ingenting om det mer eftersom att det var ganska sent på kvällen. Direkt på morgonen gjorde jag ett till då jag läste att morgon urinen visade bäst eller vad man ska säga och självklart var det också positivt, köpte ett till och då var vi båda med igen och ja, då började vi le båda två men sa ingenting direkt.. Det var nämligen så att Jonas farfar gick bort den dagen vi fick första positiva resultatet så det var ju liksom sorg över honom om ni förstår.. ;)
Berättade för : Vi berättade först för Jonas pappa eftersom att han var här den dagen vi vart säkra på att jag var gravid. Sen för Sofia,sen ludde sen syster osv. Till"allmänheten" sa jag när jag var i vecka 12.. =)
Deras reaktion :  Alla vart jätte glada... =)
Hur jag mådde i början : Jag har mått bra hela tiden. Humöret har varit upp och ner kan jag villigt erkänna, magkaratt har jag också haft men inget illamående eller så det är skönt =)
Första UL :  I vecka 12 (11+6)
Andra UL : v.19. (18+3) Nu på Tisdag.
Förändrad aptit : I början åt jag inte så mycket pga av min magkatarr men nu äter jag samma storlek på portioner som innan jag vart gravid men däremot är jag hungrigare oftare, mer sugen på saker och ting =)
Första babyplagget/saken : Jag har inte köpt några bebissaker än..
Bebisens rörelser : Hmm. förra Lördagen.. V. 18 alltså..
Kön på bebisen : Vet inte än, hoppas att få reda på det på Tisdag, =)
Babynames: Har lite namn men ingenting bestämt...
Kroppens förändringar : Hmm, bredare runt höfterna och så har ju självklart magen växt lite också.
Viktuppgång : Ca 2Kg.
Träning : Haha, ingenting...
Mer kisseri : Haha, ja verkligen. Kissar ofta nu kan jag säga och ibland kommer det bara några droppar men det känns som det är precis fullt i blåsan, tror det är bebis som trycker på, vad tror ni ;)

 
Bild tagen idag. Vecka 19 (18+0) ♥

21November

God middag alla glada.. =)

Idag går jag in i vecka 19, tiden går fort. Har även tagit lite kort på magen som jag tänkte lägga ut, åtminstånde en bild, fler behövs ju inte.. ;)

Idag hittills har det varit lugnt, vi ska nog åka ner en sväng till Micke och Johanna i eftermiddag, efter fotbollen.. Vi ska få låna en spjälsäng av dom till bebis, sjävklart får den stå nere i källaren tills det är dags så ni inte tror att jag ska bädda den nu.. ;) Som jag skrev så ska vi dit efter fotbollen, Jonas sitter och tittar på Liverpool, hoppas det blir vinst så att jag får en glad karl ikväll... Om ett tag kommer Fia hit och ska ta en fika med mig och snacka en massa skit, alltid trevligt att träffa den bruden =)

Igår var vi hemma hos pappa på kvällen, lagade varm smörgåstårta som vi bjöd pappa på, han ar ensam så vi gav honom lite sällskap men tror det hade kvittat för hans del för stackarn var så trött, han trodde han häll på att bli sjuk. Vi somnade väldigt tidigt både jag och Jonas, halv 11, så det var skönt =)

Ne nu ska jag sluta skriva, Jonas tycker det är vldigt irriterande´, han slängen en arg blick på mig då och då :P

Ha en fortsatt bra dag..



19November

Jag vill verkligen ha ett riktigt jobb, är det någon som har ett på lager som ligger och väntar på mig=)?
Jag är så trött på det här nu, jobbar ju några dagar i veckan vilken är skönt men jag vill ha ett riktigt jobb som ger mer pengar om ni förstår vad jag menar, gärna ett socialt jobb, gärna inom sjukvården, där man pratar med folk "öga mot öga" hela tiden.. =) Jag är väldigt social så ett socialt jobb behöver jag verkligen ha... =)

Idag har det inte hänt någonting hemma hos Öberg/Svärdvall, har tagit det väldigt lugnt, tittar på film och myst lite... Skönt det med ibland...  Har som sagt jobbat ett par timmar ikväll och när jag kom hem gjorde jag mig lite soppa, inte jätte gott och inte jätte mättande men fick lite i magen i alla fall. Snart ska jag ta och lägga mig i sängen vilket ska bli jätte skönt för jag har huvudvärk, mest ont i nacken kan jag väl säga men det strålar upp till huvudet, bäst att lägga mig i ryggläge så känns det bättre förhoppningsvis...


Ne nu ska jag sluta babbla om en massa onödigt och istället göra det sista på datorn och sen sova.. God natt och sov gott alla söta och rara människor som läser mig blogg =)

19November

Har varit hos tandläkaren nu på "morgonen" för att det skulle slipa min framtand lite, den ena är mycket längre än den andra som nu säkert sätt på kort... Jag började då ta upp snacket om tandställning idag, så fick en tid 11 jan så då ska vi prata mer om det, inte för att jag tror att jag kommer få det men man kan ju alltid hoppas =)

Sitter nu i min kära soffa och har precis läst igen allas bloggar samtidigt som jag åt frukost, jag vet att det är sent men går man hemma hela dagarna tycker jag inte att det spelar någon roll när man vaknar och så, jag somnar ju i alla fall tidigt, mellan 10 och 11 varje kväll... =)

Aja, jag hade visst inte  så mycket att säga känner jag... Fick förresten papper från ams igår om att jag ska gå på möte på Torsdag den 26 klockan 10 för att få info om jobbgarantin för ungdomar, är det någon mer som fått tid då??
Vi hade tid för ul precis samma tid men ringde och ändrade det till tisdag istället, två dagar närmare, inte mig emot ;)

Ne nu ska jag ta och kika runt lite på tradera eller blocket efter mammakläder, det är ingen som har som vill låna ut ;)?

Ha en fortsatt dag, kram Fia =)


Igår förresten umgicks jag med fia och delvid mamma, vi var runt och kikade lite, vi gjorde mer än vad jag är van vid så var precis slut på kvällen men roligt var det =)


Fredrik 30År =)

Ja, igår fyllde storebror 30 år så jag,Simon,Åsa och pappa var i Ö-o och firade honom. När vi kom fram så skulle vi bara upp en snabbis för att jag skulle kissa men det vart att vi stannade i ca 2 timmar eftersom att pappa,Åsa och Fredrik drack vin, vi kom på att faktiskt jag kunde köra hem så pappa också kunde dricka lite för en gångs skull, jag skulle ju inte dricka ändå liksom.. ;)  Efter den "lilla" visiten i lägenheten åkte vi och åt på ett litet mysigt matställe liknande matverkstan.. Efter det skulle vi egentligen åkt hem men det vart så att vi följde med Fredrik,hans mamma,syster med pojkvän och spelade bowling istället, riktigt kul måste jag säga, även fast jag kom sist i vårt lag (A) ;)
Vid åtta tiden var det dags att åka hem, pappa var full och trött och somnade i baksätet, så roligt, jag har inte sett honom full på jätte länge :P Aja.. Resan gick i alla fall jätte bra och storebror var jätte nöjd över dagen vilket var meningen.. Tack för en trevlig dag. =) ♥

 

Imorse vaknade jag klockan sju, jätte kuuul!!! Skulle upp klockan 8 för att gå till sjukgymnasten nere på Marieberg så kunde ju inte somna om när jag väl vaknat... Sjukgymnasten gav mig i alla fall lite övningar och så som jag ska göra eftersom att hon konstaterade spänningshuvudvärk, fick även lite övningar så att jag inte ska få ont i ryggen när magen blir större och så.. Himla snällt =)
Ne nu ska jag ta mig lite frukost här, magen skriker efter mat..

Hoppas ni alla får en underbar dag.. =)


Lindas tävling.

Julen närmar sig och snart är det redan 1 december och advent. Va skulle då passa bättre än en julkalender med en liten present för varje dag fram till Julafton!? Till din egna lilla eller varför inte ge bort den till ett syskonbarn? =)

En av er vinner alltså en Julkalender från O-råsa med 24 st små gåvor till ett värde av 399:-.
Innehållet kan variera något men ett smakprov på innehållet kan ni se här nedan eller på O-råsas sida.




Var med och tävla du också =)
Klicka på bilden för att komma till Lindas blogg...


15November

God morgon God morgon.
Idag vaknade jag i alla fall skapligt, för ca en halv timma sen, inte dåligt med tanke på att jag somnade vid ett-tiden. Igår åkte jag faktiskt till akuten pga min huvudvärk, jag orkade helt enkeln inte mer så Ann följde med mig upp, jätte snällt =) Efter ca 1.5 timma på kom läkaren in och gjorde lite tester på mig och tittade så att jag inte hade några neurologiska fel men det hade jag inte. Han klämde lite på nacken, ryggen och ansiktet och konstaterade att jag hade kraftig spänningshuvudvärk.. Han tyckte jag skulle börja röra på mig och det var det enda som hjälpte och visade ha några övningar jag kunde göra med...
Skönt att veta att det inte är migrän i alla fall så att det ändå går att få bort om man säger så... =)

Efter lasarettet åkte jag och Ann hem till mig, åt lite och bara tog det lungt, hon vandrade sedan hem och jag gick in till sängen och fastnade som vanligt framför datorn och som jag skrev förrut så somnade jag väldigt sent, jag var vaken på rejäl övertid ;)

Idag ska jag bara ta det lugnt, ska jobba ikväll, hoppas bara att jag slipper huvudvärken, så svårt att var trevlig i telefonen då... men tills dess blir det att ta det väldigt lugnt...

Hoppas ni får en kanon dag... Kram

Graviditetsvecka 18 (17+0)

Ja, idag går jag in i vecka 18 (17+0). Tiden går så snabbt. Om två veckor ska vi på ul och jag längtar en massa, det är n läkare som ska utföra ul pga av att mamma och pappas första barn var sjukt och dog efter bara några timmar. Malin som hon skulle hetat hade vattenskalle och missbildning i ansiktet och fick det pga av mammas diabetes tror dom. Våran barnmorska tyckte ändå att vi skulle ha ett läkar-ul så det är väl bara att lyda och acceptera, hoppas på att de säger könet på den lill* i magen.. =)




13November

Jag kom inte på att det var fredag den 13:onde förrän Clara nämnde det på jobbet, jag har så himla bra koll.. ;)

Det var mysigt att vara i simhallen faktiskt, skönt också att jag kom utanför dörren och gjorde någonting, jag har ju som jag säkert nämnt någon gång förrut blivit väldigt trött och lat av mig, antar att det är för att jag nästan aldrig gör någonting, sover ca 13 timmar per natt och så vidare :P

På jobbet beställde jag och Clara pizza, fredagsmys ;)
Nu när på kvällen eller ja när jag kommit hem så har jag bara legat i sängen framför denna dator och läst bloggar, inte läst på hela dagen ju så hade lite att läsa igen, roligt är det ju så jag ska inte klaga på det. Men som vanligt fick jag ju migrän-huvudvärk när jag jobbade och har sen forsatt fast jag tagit mina värktabletter. Ni tycker säkert att jag är hur dum som helst som då ligger framför datorn då, men har jag den långt ifrån mig så funkar det ganska skapligt och eftersom att Jonas jobbar så har jag inte så mycket att välja i mellan, kan ju inte somna lika tidigt när han inte är hemma som när han är hemma så måste ju sysselsätta mig på något sätt och tv:n kan jag ju inte titta på för säkert ser jag eller inbillar jag mig något otäckt så jag inte kan sova... På datorn kan jag ju verkligen välja vad jag vill titta på, jag är töntig, jag vet, det säger alla ;) Men ni ska också veta hur jobbigt det är att vara så pass mörkrädd och nojig som jag är...

Pratade med Ann här på kvällen också och vi kom fram till att hon ska komma hit imorgon och ha Lördagsmys ihop med mig eftersom att Jonas jobbar imorgon med... Jag bestämde även att hon ska sova här eftersom att jag hatar att sova själv. :P  Skönt att ha lite sällskap, länge sedan man hade någon kompis sovande hos sig på det sättet, ligga och prata och fnissa i sängen, ja det är så mysigt och roligt..

Sandra skrev också att hon ville ha en magbild, som ni flesta säkert vet så har jag knappt någon mage än, tyvärr, jag vill att den ska växa och bli stor nu så att ser att jag är gravid och inte bara tror jag är tjock :P Men tänkte att jag kunde ta en bild imorgon och slänga upp så ni får se på den lilla utbuktningen som är, haha ;)

Måste också säga att jag blir väldigt glad över de få kommentarer jag ändå får ibland, de gör mig glad och då får jag också lite vilja att skriva...

Jag antar att de flesta sover nu och läser mitt inlägg imorgon (Lördag) och er önskar jag då en underbar Lördag..


Glömde skriva att jag även pratade en sväng med min vän Sofie i förrgår. Bestämde att hon skulle komma in till stan någon dag så att vi kunde ta en fika och prata lite skit.. Men hon tänkte bara komma in om hon fick ta bilder på min mage sa hon, haha så sööt. =)

13November

God morgon god morgon.
Sitter nu och äter frukost i min ensamhet, tråkigt... Ijuför sig kan det vara rätt skönt ibland för då behöver jag inte känna att jag äter för sakta, äter ju fruktansvärt segt men frukost är alltid svårt att få ner tycker jag...

Anledningen till att jag äter frukost redan är att jag ska hämta lille Luddis kvart i och sen ska vi möta upp Moster och Elliott vid simhallen, ska bada och ha det kul.. Ska bli väldigt mysigt måste ja säga. Nu måste jag skynda mig på här..

Hoppas ni alla får en bra dag. Kram =)


En gammal bild på lille Ludde när han duschar <3

12November

Tack Linda som tyckte att mitt lilla blommgrupp var fin, ingen annan som kommenterat. Kul att skriva blogg då =(

Jag kom nyss ut ifrån duschen och ska väl snart ta och göra mig iordning. Vid fem-tiden ska jag och lillasyster åka in till Linköping, hon ska titta på någon skola hon funderar att börja på, vi får se.. ;)  Innan jag ska göra mig iordning måste jag springa ner och slänga soporna, jag åt räkor i förrgårskväll och knöt ihop påsen för att ta med mig den ner igår men självklart glömmde jag den så det luktar rätt illa under diskbänken.. :P Usch så äckligt...  Men det är väl sånt som händer om man är glömsk..
Ne nu ska jag springa ner så att jag inte fastnar här och blir för lat för att gå ner..

Hoppas ni får en bra dag.. Kram =)

10November

Idag har jag varit på möte med min jobbcoachManpower. Har faktiskt aldrig haft någon speciell åsikt om just det men nu kan jag väl tycka att det är ganska bra, det är väl perfect med att någon hjälper än med att skriva CV och personligt brev eller ja kommer med synpunkter osv om hur man kan skriva det bättre. träffas fyra gånger på 3 månader är ju som sagt inte alls jobbigt, det har man tid med när man är arbetslös/Arbetssökande.

Efter att jag varit där började med att göra iordning blomgruppen eller vad det heter som jag hade köpt saker till. Tänkte att jag skulle lägga upp en bild på den så att ni får se resultatet, ni får gärna lämna en kommentar om hur jag kan göra mer osv, tycker sånt där är så roligt och speciellt när man blir nöjd med resultatet. =) Men självklart är det svårt att komma på idér så lämna en kommentar som sagt och om ni inte har något tips på vad jag kan göra annorlunda eller några andra tips har ni säkert andra åsikter om den.. ;) Tack på förhand :)

Annars idag händer det inte alls mycket. Ska snart skala potatis för här hemma ska vi snart äta kåldolmar, potatis och sås =)

Ha en fortsatt trevlig dag allihop...


9November

Jag blev utmanad av Zanna

Utmana 5 personer och berätta det för dem,
samt för personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som
börjar med samma bokstav som ditt,
får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar 2 ggr.
eller skriva ditt namn som svar
(förutom 1 gång)

1. Vad heter du: Sofia
2. Ett ord på 4 bokstäver: Sova
3. Flicknamn: Sara
4. Pojknamn: Simon
5. Yrke: Ssk
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpor(räknas det)
8. Mat: Spagetti
9. Sak i badrummet: Schampoo
10. Plats/Stad: Söderköping
11. En orsak att vara sen:  snubblade på ett bananskal och slog mig ;)
12. Något man skriker: Stanna
13. Film: Sagan om ringen.
14. Något man dricker: Saft eller Sprit beroende på ålder ;)
15. Band: Slipknot
16. Djur: Snigel
17. Gatunamn: Storgatan
18. Bil: Saab
19. Sång: Jag ger upp, kommer inte på något ;)

Jag utmanar:
Rebecca
Linda
Ann
Ronja
Sandra

8 November

Vi var ju som sagt hos Jonas föräldrar och åt vid ett-tiden idag, jätte gott men söndags mat.. Skönt att komma bort och äta ibland :D
Efter det skjutsade Älskling ner mig till pappa där det stog fika på bordet när jag kom. Självklart var jag inte jätte hungrig men en kopp kaffe och en bulle slank ner.. Fredrik, bror var där som jag skrev, roligt att träffa honom, hoppas också jag kan byta med någon på jobbet på att jag kan åka till honom när han fyller. Han blir ju gammal nu, 30 år.. ;)  
Jag vart kvar hos pappa, tiggade till mig mat och umgicks lite så var inte hemma förrän klockan kvart över åtta.. Därmed missade jag ensam mamma söker vilket jag jämt följer så ska titta på det imorgon tänkte jag, måste ju också titta på torsdagens mammas pojke.. Det programmet är ju så jävla dåligt egentligen och därför måste man bara titta på det...

Imorgon ska jag inga vårdcentralen, dom MÅSTE hitta någon medicin jag kan få, det finns ingen migränmedicin man får äta vid graviditet men dom får ge mig smärtstillande, jag orkar inte ha huvudvärk HELA HELA tiden.. Har fan haft konstant huvudvärk (inte migrän) i flera år nu, typ tre fyra, jobbigt som satan... Men denna jävla migrän orkar jag inte med.. =(

Aja, nu orkar jag inte skriva mer för nu ska jag sova. God natt och sov gott. Kram


8November - Fars dag

Ja, idag är det ju fars dag vilket innebär att vi ska hem till Jonas pappa och mamma för att äta middag vid halv ett och efter det ska jag hem till pappa för att ge honom en blomma eller liknande. Fredrik är på besök här i Motala så ska bli roligt att träffa honom, det var ett tag sen... Jonas ska tyvärr jobba så han kan inte följa med till pappa vilket är lite synd, jag vet faktiskt inte ens om Jonas och fritte har träffat varandra :P Aja, jobb är ju lite viktigare eller rättade sagt pengar ;)

Och tack Ida för den kommentaren och jag&Jonas får också grattulera till din graviditet.. =) Har du någon blogg som jag kan läsa?? =)

Jag hade inte så mycket att skriva. Eller ja, har haft migrän nu i tre eller med idag blir det fyra dagar, jag börjar bli riktigt trött på det eftersom att ingenting hjälper emot det!!! =(
ha en bra dag allihop =)

5November

Jag hade för mig att det var 5 november igår, jag ligger en dag före känns det lite som. Trodde också att det var fredag idag men icke. Synd tycker jag...

Sitter nu faktiskt vid köksbordet med datorn, tänkte att jag inte skule bli lika trött då.. Det är ju lätt att man nästan somnar när man ligger med datorn i knät i soffan. Fick nu också arslet ut vagnen och satte in några bilder från kameran. Dock är det bara några stycken men ändå... ;)

Var hos tandläkaren förrut, på en kontroll, vilket alla får göra innan man fyller 20 misstänker jag..?! Har du haft början till hål eller hål på flera år men nu bara för att man ska få betala för tandvården så hade jag tyå 4-5 st början till hål. Jag får nog försöka sluta dricka pepsi jämt och ständigt. Det har ju blivit en favorit nu, trodde ärligt talat inte att man kunde bli sugen på någonting att dricka utan trodde bara det var ätbara saker..
Är det någon annan som varit sugen på någonting att dricka under sin graviditet??
Pratade med en kund i telefon om det, för henne var det bara julmust som gällde och skaplig tur hon haft så att båda hennes graviditeter var runt jul och påsk så att hon kunde dricka det.. ;)  Kan väl också tala om att jag inte pratar såhär med andra kunder men vi kom in på det där med barn ja och på den vägen. 16.5 minut pratade jag med henne, rekord för oss bokare... :P

Har varit en sväng på gyn idag också, fick med mig gratistidningen medbarn hem, jag tycker den är ganska bra, i denna tidning stod det en massa bra frågor och svar i som folk hade skickat in, mycket bra information, sådant där man tänker på fast jämt glömmer fråga..

Råkade nyss ta bort en hel del jag skrivit, AV MISSTAG!!! Inlägget jag höll på med var typ lika långt till men det är väl bara för mig att skriva om, jävla skiiiiiit!! Det får man bara för att man för en gångs skull ska skriva ett länge inlägg.. Aja, pest och pina skulle jag säga... Jag kommer som ni förstår inte skriva så långt inlägg nu eller fortsättning rättade sagt. Jag är arg nu! =(

Ludwig var ju här i Fredags när Zanna och Patrick var och köpte målarfärg till Zanna&Luddes nya lägenhet som de snart ska flytta till =) Ludde, jag och Zanna var på stan tidigare på fredagen då Ludwig fick en halloween dress av sin mamma. När vi kom hem så skulle han ju självklart som ni förstår ha på dig den. Han hade på sig den i kanske 20 minuter sen var den inte lika rolig längre. Efter några timmar kom dom och hämta lillen eller ja vi åkte till affären allihopp, Ludwig la på capen eller vad det heter i vår bil istället för att släpa på den inne i affären.. Han glömde den självklart där och sen och varken han eller Zanna frågat efter den så man kan väl säga att dressen var roligt ett tag, så är det väl med de flesta barn som får nya leksaker. Roligt eller tag bara..

I Söndags hade Jonas och jag vart ihop ett år vilket vi firade eller vad man ska säga i Söndags. Vi åt trerätters här hemma och hade det väldigt mysigt..
Söndagen spenderade jag med fia eller ja i alla fall eftermiddagen. Vi var hemma hos hennes mamma och bastade och snackade en hel del skit, jätte trevlig var det.. =) Jonas var uppe på hallen och tittade på matchen mellan AIK-IFK Göteborg. Älskling var glad efter matchen eftersom att AIK tog sm-guld ;)
I måndags hade han med sig en tårta till jobbet som det stog "SM-GULD GNAGET" på, det tyckte han var bra eftersom att typ ALLA på jobbet hejade på IFK...
Jag tog en mycket snygg bild på AIK-fanet innan han åkte.. Haha, snygg min ;P



Ne usch, slutpratat för min del nu, det vart ett ganska långt inlägg ser jag. Aja... Ska väl ta och byta om, läsa lite bloggar och sedan bege mig till jobbet =)
Ha en fortsatt trevlig dag.. Kram


4 November

God middag.. =)

Pappa ringde och väckte mig vid 11 tiden. "Nemen min lilla älskling, hur mår du" hörde jag i andra änden när jag sagt "hallå".. Förklarade att jag låg och sov så ringde upp honom när jag steg upp, några minuter senare... Han ville bara kolla hur det var med mig, han är så gullig min pappa... Lillebror var nämligen här igår och tittade på fotbollen när Jag och Jonas jobbade.. När jag stod utanför här hemma och ringde till Simon för att öppna så sa han att han skulle åka hem för att pappa tyckte inte att han skulle vara här när han är sjuk. Lille pappsen är rädd om mig och vill inte att jag ska bli sjuk nu när jag är gravid, så gulligt sagt av honom tyckte jag... Sa även att jag vaccinerat mig och då vart han lite lugnare. "men det är ju ändå inte bra att du blir sjuk" sa han... =)
Aja, slutpratat om det...

Ligger nu i soffan och har läst lite bloggar.. Förstår mig inte på folk som bara klagar på andra, alltså de som kommenterar anonymt osv bara för att såra människor. Det finns ju idioter till allt enligt mig!!!

Idag ska jag och Älskling åka till mamma, förhoppningsvid får vi lite mat där också.. Mums!! =)  Vi har också sagt att vi skulle titta på en utav nya JohanFalk filmerna någon gång under dagen och förhoppningsvis blir det innan fotbollen som början kvart i nio ikväll om jag inte minns helt fel...
Ne nu ska jag ta och titta på andraavenyn som jag missade igår.

Hoppas att ni får en fortsatt trevligt dag! =)



Idag får det blir en bild på lilla pappa.. På tal om det eller ja, som ni ser är ju bilden tagen i High chaparrall och i sommar ska jag verkligen åka dit, det har jag tvingat Jonas till. =) Bebis måste ju få åka på den bästa semstern så fort som möjlig :P Hörselkåpor på.. =)


3November

Som ni märker har jag inte så mycket blogglust eller ja att skriva alltså. Självklart läser jag andras bloggar, jag tycker det är himla roligt, det känns konstigt nog att man känner personen vars blogg man läser.. Aja...

Syster ringde och väckte mig, visserligen vid 11 men ändå, vad har jag uppe och göra när jag ändå är arbetslös?? ;)  Hon ville att jag skulle följa med och luncha eller jag vet att hon bara vill att jag ska följa med bara för att det inte kan ta sig någonstans på lunchen annars. Ingen där har bil så då blir det ingen mat för de annars, men jag valde att vi skulle äta på ströget och självklart får syster bjuda eftersom att jag är pank, som vanligt ;)
Har duschat och gjort iordning mig så ska väl slänga mig i bilden och hämta de tre flickorna på jobbet...

Ha en bra dag.. Kram.


Bilden är taget för ett år sen.. =)

2November

Idag har älskling och jag städat här hemma, skönt när det är gjort..Även om man aldrig har det sktiti känns det så himla rent nu... :)

NU ska jag ta och skynda mig, springa ner till tvättstugan och sedan upp igen för att hänga tvätten och sedan åka till jobbet. Tyvärr finns det fortfarande bara en maskin som fundgerar så fick bara tvätta det nödvändigaste idag också... Sitter och äter potatis och piskbullar men råkade översalta potatisen så det vart inte så gott, haha...
Ne nu ska jag skynda mig.. ha en bea kväll..

Follow sofiasvardvall.blogg.se

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: