Det finaste man kan önska sig!

Mamma älskar dig så det värker i hjärtat gumman.
Du är det finaste jag någonsin skådat.
Att man skulle älska sina barn förstod jag men denna kärlek är obeskrivlig.

Simhallen igen!

Ja, idag blev det simhallen igen, fast i Motala. Så himla roligt, tänkte jag skulle göra detta till en vana, att någon gång i veckan åka och bada med Lillan, hon uppskattar det ju verkligen..

Som jag skrev igår ska jag försöka få med mig Fia någon dag också så ni kan få några kort..


Sofia ringde nu på eftermiddagen och sa att det har kommit till stockholm så ikväll ska jag träffa min kära efterlängtade vän, jag längtar såå.... =)


Ne nu ska jag ta mig en cig och sen passa på att slänga mig i soffan en stund medans Lilly sover, det blev sen sovstund idag ;)


Mjölby simhall.

Hej o hå..

Har tänkt flera gånger att slänga in ett inlägg men det är fullt upp hela tiden! ;)

Igår var jag och Lilly i mjölby simhall med Zanna,Patrik, Ludwig och Ludwig.
Lilly är ju som en riktig fick i vattnet, inte räff för någonting, eller ja, att hamna med huvudet under vattnet är ju inte jätte kul men så länge huvudet är över vattnet är hon helt galen alltså, så roligt att se. det blir definitvt att åka till simhallen mer nu när man ser hur roligt hon tycker det är..
Tyvärr tog jag inte med mig kameran eftersom att jag är väldigt rädd för att den ska bli blöt och gå sönder.
Sofia kommer hem ifrån Thailand i slutet, den 29, Oj, det är ju imorgon, JiPPI ;) Gud nu blev jag super glad, hon har varit borta i en månad nu.. Härligt!! =)
Nu till saken, hon har en vatten kamera som jag tänkte jag skulle ta och låna när hon kommer hem så att det kan bli lite bilder på min lilla fick i vattnet..

När vi kom hem igår åt vi lite mat och sen slängde oss i soffan och hade fredags-mys. Eller snarare Lilly hade Fredagsmys. En massa godis som hon satt och mumsade på medans hon kikade på Nickenyfiken som är hennes stora favorit.
Idag har vi också varit på lite äventyr.
Jag,Zanna och barnen var och tittade på "sång med pettson" i tennishallen. Vi gick typ tio minuter före det var slut. Varken vi eller barnen tyckte det var någon höjdare, vi trodde också att det var "pettson och findus-teater, så fel vi hade. Aja, vi hittade på någonting i alla fall och Lilly tyckte det var kanon kul att springa runt och leka ;)


Nu ska jag titta facebook lite och sedan umgås med Jonas och hans vänner som är här. De dricker lite, kollar på fotboll och ska väl även ut på krogen sen. De firar Jonas lite också som fyller på Onsdag. =)

Ett väldigt långt inlägg, hoppas ni orkar läsa ;)

Trött mamma!

Ja, idag är jag verkligen en trött mamma.
Lilly bestämde sig för att vakna ett antal gånger igår kväll efter att hon hade somnat. jonas var uppe flera gånger och matade henne. Hade henne i sängen ett bra tag och hon somnade om mellan turerna. Halv ett väcker jonas mig (somnade 23) och säger att jag får ta henne nu eftersom att han skulle jobba. Sagt och gjort, mycket mer gnäll när jag tar henne än Jonas. Hon vägrade ligga ner i min säng, tjöt och tjurade till max, gav panodil, antog att det var växtvärk.
Ville kolla på Nicke, Kul att ta upp ungen halv ett och kolla på Nicke, Kände att det var enda alternativet. Vid ett tiden var det vällingdags och sova igen tyckte mamma och det gick hon med på som tur var.
Antar att det var växtvärk hon led av och att det blev bättre av panodilen, Hon har haft liknande förrut men då har det värkligen märkts att hon haft ont och vi fattad det direkt men nu var det bara väldigt gnälligt..

Hon bestämde sig i alla fall att vakna 07:20, det tyckte inte mamma var alls okej!

Känns som jag går lite som en zombie, Jag har som ni kanske förstår väldigt stort behov av sömn.!


En massa bus!

Tänkte jag skulle passa på att lägga ut lite kort när Lilly ändå sover.
Hon badade igår och självklart åkte kameran fram!


Josefine var även här på dagen och umgicks, himla skönt att få så mycket hjälp med Lilly när man inte mår bra! ♥

Kvällens avslut.
Tack snälla Josefine för en trevlig dag, och tack för hjälpen!♥

Förskylningsdags igen!

Jaha, då var det dags att vara sjuka igen, denna gång klarade jag mig inte. En rejäl förskylning har jag åkt på, Nästäppa och en riktig jävla snuva. Matt i kroppen är jag också men har som tur är sluppit febern.
Lilly har åkt på en riktig slemhosta igen, tur att vi har maskinen hemma. Jag hatar att vi är astmatiker såhär när vi  är förskylda, är det någon gång man märker av astman så är det då.. Bara bita ihop och se glad ut.

Jag har nu slängt lillan i säng. Jag är "uppe" för första gången idag, bara legat i soffan och degat, inte gått upp i onödan om man säger så.


(2 veckor gammalt)

Matvägran.

Jag skulle nog kunna sova hur mycket som helst har jag en känsla av. Lilly har börjat vakna halv sju-sju på morgonen och det är inte okej. vid åtta-tiden som hon vaknade förrut tyckte jag var perfekt. Kanske inte så lustigt att hon börjat vakna på tidigt eftersom att jag och Jonas har jobbat väldigt mycket samtidigt senaste tiden.

Nu ligger hon i säng och vilar middag, det gick utan protester vilket det inte har gjort de senaste dagarna hon ska vila middag. Kanske beror på att hon fick i sig lite yoghurt och flingor innan hon la sig.

Hon matstrejkar nu förtiden mer eller mindre, VÄLDIGT små portioner går ner, oftast bara ett par tuggor.
Välling äter hon mer än gärna. Känner att jag inte kan göra mycket mer än att försöka ge henne mat och sen välling efter OM hon ber om det. Känns dock inte så "kul" att behöva ge henne mycket välling när hon är 21 månad, men vad gör man?

Ska nu passa på att duscha när hon sover, sen blir det att fara till mamma!Uppdatering

Har haft bloggen låst ett tag för att jag bara skulle blogga för mig själv men känner att det är roligare att dela med sig av sitt liv till de som faktiskt är intresserade.

När jag bestämde mig för att låsa upp den så var den tvungen att göras iordning kände jag. Satte mig och det gick bra till en början. Men helt flötsligt när Lilly satt i knät raderade hon flera rader med koder så allt försvann. Inläggen fanns kvar men resten var precis kritvitt.
Hade nästan gett upp hoppet om bloggen men idag kom jag på att min kära kusin Josefine kunde hjälpa mig. Började om från början och allt kom tillbaka. Har nu suttit hela eftermiddagen och pillat dedans gulliga Josefine tagit hand om Lilly. Man fastnar väldigt lätt har jag märkt och timmarna bara svävar förbi. ;)

Nu är den i alla fall färdig och det kommer att komma upp inlägg när jag har tid, lust och ork.Sjukstuga

Ja, här hemma har det varit sjukstuga ett par dagar. det har dock inte hindrat oss från att hitta på äventyr.
Natten till Fredag så vaknade lilly 02.40 och tyckte det var morgon "opp opp" tog upp henne och brände mig nästan på henne bokstavligt talat, 40,3 hade hon. På morgonen låg det på 39.3 men inte märktes det, vi gjorde iordning oss och spenderade dagen i Orlunda hos Malin,Kaj och Aron.
Igår, Lördag var vi hos min mamma en sväng där Zanna och Patrik också var, en massa fika och bus och sedan blev det kväller. Jonas köpte med sig Thaimat och en massa annat gott hem.
Lilly tog som vanligt kväller runt halv sju. Skönt med dessa tidiga kvällar som hon blivit van vid, att hon vaknar klockan 8 på morgonen är inte fy skam det heller men tyvärr har man vant sig vid det också och pustar och stönar när hon vaknar och tycker att det är alldeles för tidigt, kan vara för att jag blivit så fruktansvärt morgontrött och det har jag aldrig varut förrut.

Idag blir det inte många knop här hemma till det är dags att åka och jobba klockan 16, se om jag tillåts städa av Lilly. Hon är så fruktansvärt tjurig så jag vet inte vart jag ska ta vägen eller överhuvudtage klara av att jobba efter denna dag.. Phuu, hoppas det tjuriga är över snart och hon blir sig själv snart igen.

Ne nu tillbaka till verkligenheten, ta hand och tjurisen och står och baltar med vatten i badrummet och göra potatismoset av potatisen som jag antar är klar nu.....Min söta nyvakna prinsessa på julafton ♥

Lillys sjukhusbesök pga astman.

Här kommer ett inlägg som egentligen bara är till för mig, men läs om ni vill läsa.

13 Oktober 2011 - fick då en tid till Lilly efter att hon hostat något fruktansvärt en längre tid.
Fick då 2*2 puffar Ventoline + flutide 2*2 per dag, tillbaka den
19 Okt då medicinen inte gjort någon skillnad överhuvudtaget, fick då singular en påse per dag.
3 Nov åkte jag hem ifrån jobbet för att Lilly hade haft en kraftigt astma anfall på dagis. Vi åkte då till VC och de tyckte allt såg så fint ut men inte så lustigt tyckte jag när hon fått 25 puffar ventoline på ca 5-6 timmar. Det är egentligen "max" 8 per/dygn. Men men, vi fick i alla fall komma upp till barn för ett akutbesök och de höjde medicinerna lite grann och när hon blev förskyld skulle de höjas

5 Dec fick Lilly en tid så de tyckte det var konstigt att det inte blev bättre av alla mediciner. De misstänkte att hon hade något som satt fast i hennes vänstra lunga men efter röntgen var det uteslutet.
Hon gjorde även näsprov då jag sa att hon har varit förskyld VÄLDIGT mycket sen hon var ett halvår. Det visade däremot näsbakterier som hon fick något starkt annorlunda pencillin mot. Det funkade jätte bra och Lilly har inte varit förskyld sen dess vilket är helt underbart, nästan ett "kors i taket".
Hon fick även slemläsande när vi var där eftersom att hon var jätte slemmig och därför medicinerna kanske inte gjorde det dom skulle.
De tog även ett pricktest på henne för att kunna utesluta lite grejer. De tog mot hund, katt och kvalster och det var ingenting mot något, skönt det.

8 Dec - Akuten, hon hade tre st astma anfall på dagit på ungefär en timma, Slemmet släppte både ifrån näsa och lungor, spydde slem och snoren hängde ifrån näsa till golv.
Vi fick då med oss inhalator hem ifrån barn med NaCl (slemlösanade) Ventoline (luftrörsvidgande) Pulmicort (cortison) morgon och kväll i en "maskin".

21 Dec -
Återbesök. Lilly lät bra i lungorna och allt hade fungerat jätte bra hemma, inte alls den där trötta lilly som hela tiden var gnällig och hostade så fort hon rörde sig.
Nu kunde hon istället leka som ett barn ska kunna göra.
De tog därför bort medicinerna och skulle bara ha Ventoline vid behov och Flutide och hon blev förskyld.
Hon mådde bra i lite mindre än en vecka och sen lät och som första gången hon var inne ungefär.

2 Januari - Tillbaka igen och fick nästan börja om från början,  Ventoline och Flutide(vortex) morgon och kväll,  och inhalatorn vid behov.
Vi kör nu med inhalatorn hela tiden för att det andra inte hjälper någonting. Har själv bestämt att nu köra med maskinen tills det är helt bra och sen gå över på den mindre dosen med VORTEW(en)

Ja, här är vi nu och hoppas turerna till lasarettet snart är slut men det tror jag nog. hade en kvinnlig läkare från början, jätte bra, specialistläkare ifrån Astrid lindgrens barnsjukhus. När vi sen varit inne på akutbesök har vi haft en manlig läkare som satt in mediciner åt Lilly och när vi haft återbesöktstider har hon haft sin läkare som var nån Polsk/rysk kvinna och tog minst sagt minskade henne mediciner hela tiden och resulterade i att vi kom tillbaka på akutbesök. Har nu sagt att vi inte ville ha den polska/ryska kvinnan. Känns väldigt bra, hoppas vi får en och samma läkare hela tiden nu bara. =)

Första gången med inhalatorn, hon är så duktig min lilla prinsessa.

Nu "för tiden" sitter vi framför musse när vi tar medicinen då det är hennes favorit minst sagt ♥

Follow sofiasvardvall.blogg.se

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: