Lillys sjukhusbesök pga astman.

Här kommer ett inlägg som egentligen bara är till för mig, men läs om ni vill läsa.

13 Oktober 2011 - fick då en tid till Lilly efter att hon hostat något fruktansvärt en längre tid.
Fick då 2*2 puffar Ventoline + flutide 2*2 per dag, tillbaka den
19 Okt då medicinen inte gjort någon skillnad överhuvudtaget, fick då singular en påse per dag.
3 Nov åkte jag hem ifrån jobbet för att Lilly hade haft en kraftigt astma anfall på dagis. Vi åkte då till VC och de tyckte allt såg så fint ut men inte så lustigt tyckte jag när hon fått 25 puffar ventoline på ca 5-6 timmar. Det är egentligen "max" 8 per/dygn. Men men, vi fick i alla fall komma upp till barn för ett akutbesök och de höjde medicinerna lite grann och när hon blev förskyld skulle de höjas

5 Dec fick Lilly en tid så de tyckte det var konstigt att det inte blev bättre av alla mediciner. De misstänkte att hon hade något som satt fast i hennes vänstra lunga men efter röntgen var det uteslutet.
Hon gjorde även näsprov då jag sa att hon har varit förskyld VÄLDIGT mycket sen hon var ett halvår. Det visade däremot näsbakterier som hon fick något starkt annorlunda pencillin mot. Det funkade jätte bra och Lilly har inte varit förskyld sen dess vilket är helt underbart, nästan ett "kors i taket".
Hon fick även slemläsande när vi var där eftersom att hon var jätte slemmig och därför medicinerna kanske inte gjorde det dom skulle.
De tog även ett pricktest på henne för att kunna utesluta lite grejer. De tog mot hund, katt och kvalster och det var ingenting mot något, skönt det.

8 Dec - Akuten, hon hade tre st astma anfall på dagit på ungefär en timma, Slemmet släppte både ifrån näsa och lungor, spydde slem och snoren hängde ifrån näsa till golv.
Vi fick då med oss inhalator hem ifrån barn med NaCl (slemlösanade) Ventoline (luftrörsvidgande) Pulmicort (cortison) morgon och kväll i en "maskin".

21 Dec -
Återbesök. Lilly lät bra i lungorna och allt hade fungerat jätte bra hemma, inte alls den där trötta lilly som hela tiden var gnällig och hostade så fort hon rörde sig.
Nu kunde hon istället leka som ett barn ska kunna göra.
De tog därför bort medicinerna och skulle bara ha Ventoline vid behov och Flutide och hon blev förskyld.
Hon mådde bra i lite mindre än en vecka och sen lät och som första gången hon var inne ungefär.

2 Januari - Tillbaka igen och fick nästan börja om från början,  Ventoline och Flutide(vortex) morgon och kväll,  och inhalatorn vid behov.
Vi kör nu med inhalatorn hela tiden för att det andra inte hjälper någonting. Har själv bestämt att nu köra med maskinen tills det är helt bra och sen gå över på den mindre dosen med VORTEW(en)

Ja, här är vi nu och hoppas turerna till lasarettet snart är slut men det tror jag nog. hade en kvinnlig läkare från början, jätte bra, specialistläkare ifrån Astrid lindgrens barnsjukhus. När vi sen varit inne på akutbesök har vi haft en manlig läkare som satt in mediciner åt Lilly och när vi haft återbesöktstider har hon haft sin läkare som var nån Polsk/rysk kvinna och tog minst sagt minskade henne mediciner hela tiden och resulterade i att vi kom tillbaka på akutbesök. Har nu sagt att vi inte ville ha den polska/ryska kvinnan. Känns väldigt bra, hoppas vi får en och samma läkare hela tiden nu bara. =)

Första gången med inhalatorn, hon är så duktig min lilla prinsessa.

Nu "för tiden" sitter vi framför musse när vi tar medicinen då det är hennes favorit minst sagt ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow sofiasvardvall.blogg.se

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: